perjantai 27. huhtikuuta 2012

Casual Friend

Mä olen tapaillut suomalaisten ihanuuksien lisäksi myös joitakin ulkomaalaisia naisia. Suomalaisia on luonnollisesti helpompi ymmärtää, kun kulttuuri on tuttu ja kielimuuri normaalisti pienempi. Lisäksi pystyy rivienvälistä paremmin (kullttuuriin liityen) lukemaan elämäntilanteen vaikutukset toisen odotuksiin. Ylipäätään odotukset ovat paremmin ennakoitavissa, vaikkei niitä toinen suoraan kertoisikaan.

Mua lähesty kerran ulkomaalaisella treffisivulla nainen, joka oli hyvin lyhytsanainen viestissään. Hän meinasi, että tarvitsee vain miespuolista ystävää ja perinteisiä huijaustapoja noudattaen pyysi laittamaan s-postilla vastauksen semihämärään osoitteeseen. Mä ajattelin, ettei se mitään maksa viesti takaisin laittaa. Vähintäänkin kiinnosti, että mikä mahdollisen goijauksen ydin tuossa tulisi olemaan. Näitä viestejähän saa kaikki miehet ilmaisilla sivustoilla, etenkin itärajan takana asustavilta lähteiltä. Normaalisti kuva on jostain uskomattoman kauniista mallista, joka nyt sit jostain syystä haluaa yhtäkkiä just sut. Nää kusetukset tunnistaa helposti: sen näköiset mimmit eivät lähesty ketään netissä tai oikeastaan yhtään missään.

Ja takaisin asiaan :) Meileissä paljastui, että kyseinen nainen asuu ja on töissä Suomessa, Helsingissä. Sovimme tapaamisen kahvilaan keskustaan ja sinne hän suureksi yllätyksekseni saapui. Olin siis edelleen ollut  aika skeptinen ja suht varma siitä, että "jokin menee vikaan" ja hän tarvitseekin x summan rahaa selvitäkseen tapaamiseen... No joo, turhaa skeptisyyttä ja hyvä tietty niin.

Siitä alkoi meidän kaveruus. Nähtiin välillä ja tehtiin jotain. Joskus laitettiin ruokaa, joskus käytiin leffassa. Oli siinä kieltämättä jotain fyysistä vipinääkin. Aika satunnaista tosin oli näkeminen. Mutta vailla mitään odotuksia tai suuria vaatimuksia. Voi se mennä niinkin. Tosin jonkin verran mietityttää, että mikähän nyt treffi-idean kannalta oli tarkoitus - ehkei mikään. Mutta ei aina tarttekaan olla. Jossain välissä viestit alkoivat kuitenkin menemään aika tunteellisiksi hänen puoleltaan. Tässä tulee sukupuolten väliset erot esille. Mulle oli asia myyty kaveri-statuksella, niin miehenä mä olen siihen siten suhtautunut. Tietysti jos olisin häneen suuremmin syttynyt, niin hyvinhän se olisi mennyt. Mutten jotenkin pystynyt, olin kaveri-kypärä päässä aina hänen kanssaan. Asia piti ottaa esille, koska alkoi tuntumaan siltä, että annan väärää kuvaa, kun vastailen sellaisiin viesteihin. Ja sitten kuihtuivat näkemiset.



2 kommenttia:

  1. Nää on kyllä jänniä juttuja. Sekä kulttuurierot että eronteko siinä ollaanko kavereita vai potentiaalisia seurustelukumppaneita.

    Just yks kaveripoika selitti venäläisestä tytöstä (viettivät viime yön yhdessä ilman seksiä), joka oli kertonut haluavansa kotiäidiksi ja että mies tuo leivän pöytään. Ja seksiä olisi tosiaan saanut vasta myöhemmin. Eli sellainen "vanhanaikainen" ja selkeän kultturisidoinnainen kaava. Tää kaveripoika oli kuitenkin etsimässä eri tyyppistä naista, kunnianhimoisempaa ja itsenäisempää.

    Sitten se, ollaanko kavereita vai ei. Sekin on tosiaan jonkinlainen rooli, joka otetaan ja josta ei helposti vaihdeta toiseen. Se selkeyttää asioita. Oishan se kiva kun voisi rauhassa kaverina tutustua (sillä silloin todellakin tutustuu paremmin), mutta sitten ehkä tosiaan jumahdetaan siihen kaveristatukseen. Paitsi, niin kuin sanoit, jos kolahtaa, niin ei se kaveruus siinä pidättele :)

    VastaaPoista
  2. Mulla on sama ajatus kuin kaverillasi. Eli ei halua kotiin ketään nyhjöttämään. Mä luulen, että tässä on kulttuurieroja jo Suomen sisälläkin. Koulutetut city-sinkkumiehet haluaa kaltaistaan seuraa myös naisista - helpompi jutella ja ajatusmaailma on suunnilleen sama. Ja ainakin osataan väitellä ja pystytään siihen, eihän kaikesta samaa mieltä kuulukaan olla :) Ehkä olen ennakkoluuloinen, mutta luulen (perustuu lähinnä maajussille morsian -formaattiin), että isompien kaupunkien ulkopuolella on enemmän kotiäiti-hakua päällä.
    Tosiaan voi olla myös ikäkysymys. Vanhemmat herrasmiehet saattavat olla enempi kodin hengetärtä vaille - nuoremmat enemmän tasapuolista, ei roolijakoa sisältävää suhdetta etsiskeleviä.

    VastaaPoista